Onno Tunç Müzik Günleri – Ritim Felsefesi ve Dünya Müzikleri Atölyesi
Onno Tunç Müzik Günleri – Ritim Felsefesi ve Dünya Müzikleri
Onno Tunç Müzik Günleri genç bestecileri aranjman, oyun müziği, dünya müziği gibi formal eğitimin dışında kalan alanlarda, bu alanların önemli temsilcileriyle buluşturmayı amaçlıyor. Dört gün sürecek olan program, atölye ve panellerden oluşacak. Atölyeler seçimle belirlenecek öğrenci ve müzisyenleri kabul ederken, paneller isteyen herkese açık olacak. Program, atölyeye katılan müzisyenlerin dünyanın ileri gelen müzisyenleriyle çalışabilmesini, aynı zamanda sektörü de genç ve parlak bestecilerle buluşturmayı hedefliyor.
Ritim Felsefesi ve Dünya Müzikleri
Arto Tunçboyacıyan Ritim Felsefesi ve Dünya Müzikleri Atölyesinde müzikte kültürlerarası ilişkiler, müziğin hayatla ilişkisi ve kendi stilini yaratmak üzerine dört gün sürecek bir çalışma yapmayı planlıyor.
“Dünyada diğer müziklerden ayrışan belli stiller var. Bir de hatları o kadar keskin olmayan müzikler, kültürler… Bizimki öyle. Kendi stilini oluşturman gerek. Yurtdışında stil oluşturmakta izlediğim yolu ve bu konudaki fikirlerimi paylaşmak istiyorum,” diyor Tunçboyacıyan.
Atölye, Ritim Felsefesi ve Dünya Müzikleri adı altında, müzik yazımında ritmin ve şahsiyetin önemi üzerinde duruyor.
Arto Tunçboyacıyan 1957 İstanbul doğumlu perküsyonist ve besteci, müziğe abisi Onno Tunç etkisinde 11 yaşında başladı. 1981 yılında Amerika’ya giderek burada Paul Motian, Chet Baker, Joe Zawinul, Arthur Blythe, Wayne Shorter, Dino Saluzzi, Marc Johnson, Al Di Miola, Jim Pepper, Bob Berg, Gerardo Nunez, Mike Stern, Paul Winter, System of a Down gibi müzisyen ve guruplarla çalıştı. 1998 yılında Ermenistan’da Armenian Navy Band isimli gurubu kurdu ve Avant-Garde Folk müzik adını verdiği türde müzik yapmaya başladı. 2011 yılında Paul Winter Consort ile yaptığı çalışmadan dolayı Grammy ödülünü almaya hak kazandı.
Atölye Başvuru Şartları: Ritim felsefesi ve Dünya Müzikleri Atölyesine katılmak isteyen müzisyenlerin yazdıkları müziklerden iki örnek göndermeleri istenmektedir. Örnekler yazılı ya da ses kaydı olarak gönderilebilir. Başvurunun itumiam@gmail.com mail adresine “Ritim Felsefesi ve Dünya Müzikleri Atölyesi Başvurusu” başlığı ile gönderilmesi gerekmektedir.
Atölye Tarih ve Saattleri:
3-6 Şubat 2020 (4 gün), 11:00- 14:00
Atölyeler için son başvuru tarihi : 10 Ocak 2020
Kazananların ilanı: 22 Ocak 2020
Her atölye 10 Aktif katılımcı ile sınırlı olup, katılım ücreti 400 TL’dir.