HaberlerYeni Haberler

İTÜ MIAM BESTECİLİK ÖDÜLÜ 2018 SAHİBİNİ BULDU

Bu yıl müzikolog ve kanun sanatçısı Prof. Ş. Şehvar Beşiroğlu anısına düzenlenen İTÜ MIAM Bestecilik Ödülü’ne titiz bir jüri değerlendirme süreci sonucu Fati Fehmiju layık görülmüştür.
Fati Fehmiju’ya kanun ve oda orkestrası için bir konçerto sipariş edilecektir. Eserin ilk seslendirilişi ve kaydı Aralık 2018’de gerçekleştirilecektir.
Kamuoyuna duyurulur.

Fati Fehmiju Hakkında:
12 Eylül 1989’da Yugoslavya’da doğan sanatçı, müzik hayatına 10 yaşında Flamur Muço’dan aldığı Akordeon dersleri ile başladı. Fehmiju, 2001 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Prof. Nuri İyicil ile keman çalışmaya başladı. Keman çalışmalarına 2005 yılından itibaren Pelin Halkacı Akın ile devam etmiştir. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası ile birçok sayıda konserler veren sanatçı, Ani Schnarch ve Domenico Nordio gibi sanatçılarla da çalışma fırsatı buldu. Kopuz Oda Orkestrası ve Camerata Saygun Oda Orkestrası ile solist olarak konserler verdi. Fehmiju, 2007 yılında Prof. Dr. Hasan Uçarsu ile kompozisyon eğitimine başladı. İzlenimler adlı solo klarinet eseri – Genç Besteciler Konserinde – Botox adlı solo piyano eseri de – Sesin Yolculuğu – festivalinde seslendirilmiştir. BÜMK Caz Korosu ile 17. İstanbul Caz festivalinde konser veren Fehmiju, 15-26 Temmuz 2010’da Shaoxing (Çin Halk Cumhuriyeti) ‘de düzenlenen 6. Dünya Koro Olimpiyatlarında Türkiye’yi temsil etmiş ve üc Altın Diploma kazanmıştır. Shanghai EXPO 2010’da Türkiye Pavilion’unda ve European Square’de konserler veren besteci, 29-30.10.2010 tarihinde Arnavutluk’ta gerçekleşen Oda Dibrane müzik festivalinde jüri üyesi olarak görev yapmıştır. 2012 yılında keman eğitimini tamamlayıp mezun olan sanatçı Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Pedagojik Formasyon eğitimi almıştır. Besteci, AIMA’nın (Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi) düzenlediği kompozisyon yarışmasında “Entrance” adlı yapıtıyla ikincilik ödülü kazanmıştır. 2014 yılında Fehmiju Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarında lisans devresinde kompozisyon yüksek lisans devresinde müzikoloji alanlarında eğitimini tamamlamış ve aynı kurumda 2012-2014 yıllarında öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. Sanatçı 2015 yılında Japonya’ya taşınmış ve 国立音楽大学大学院 Kunitachi College of Music Tokyo’da Bilgisayar Müziği üzerine çalışmalarına başlamıştır. 2016 yılının Nisan ayında aynı üniversitede Doktora eğitimine başlayan Fehmiju 2016 Kasım’da Kore – Seul de gerçekleştirilen Seoul International Computer Music Festival’de Türkiye’yi temsil etmiştir. 2018 Yılı Temmuz ayında ABD – New York City Electroacoustic Music Festival’den davet alan sanatçı ayrıca Ağustos ayında Makedonya – Ohrid Summer’da da sahne alacaktır.